فشار خون,کنترل فشار خون,درمان فشار خون بالا,کاهش فشار خون,,فشار خون بالا
مقابله با مشکلات مربوط به فشار خون فشار خون
اگر به بیماری فشار خون مبتلا هستید توصیه می کتیم برای تنظیم آن همیشه مراقب علائم و نشانه های افزایش یا کاهش آن باشید و سعی کنید از درمان های خانگی در این زمینه غافل نشوید و همیشه فشارخونتان را در حالت تعادل قرار دهید
سالانه فشار خون بالا سبب مرگ ۷.۵ میلیون نفر در سراسر جهان می شود و ۱۲ درصد کل مرگ ها به همین دلیل به وقوع می پیوندد. این در حالی بوده که با تغییر رژیم غذایی و روش زندگی می توان عوارض ناشی از این بیماری را در سلامتی کاهش داد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، فشار خون بالا یا پرفشاری خون که گاهی به آن پرفشاری شریانی گفته می شود، یک بیماری مزمن بوده که به دنبال این افزایش فشار، قلب باید برای حفظ گردش خون در رگ های خونی شدیدتر از حالت طبیعی فعالیت کند. فشار خون شامل دو مقیاس سیستولی و دیاستولی است که وابسته به انقباض(سیستول) یا شل شدن(دیاستول) ماهیچه قلب بین ضربان هاست. در حالت استراحت، فشار خون طبیعیِ سیستولی یا حداکثر فشار خون بین 100 تا 140 میلی متر جیوه و فشار خون طبیعی دیاستولی یا حداقل فشار خون بین 60 تا 90 میلی متر جیوه است. درصورتی که فشار خون به طور مزمن برابر یا بیش از 140 بر روی 90 میلی متر جیوه باشد، فرد از فشار خون بالا رنج می برد.
پرفشاری خون در یکی از دو گروه پرفشاری اولیه یا پرفشاری ثانویه قرار می گیرد. حدود 90 تا 95 درصد از موارد این بیماری از نوع پرفشاری اولیه است و این بدان معنا بوده که هیچ دلیل پزشکی مشخصی برای آن وجود ندارد. 5 تا 10 درصد دیگر از نوع پرفشاری ثانویه است که شرایط تأثیرگذار بر کلیه ها، شریان ها، قلب یا دستگاه غدد درون ریز باعث ایجاد آن می شوند.
در برخی موارد بالا رفتن فشار خون باعث خون ریزی مغزی می شود. پرفشاری خون عامل خطر عمده در سکته مغزی، سکته قلبی، نارسایی قلب، آنوریسم های شریانی، بیماری شریان های پیرامونی و دلیل بیماری های مزمن کلیه است. حتی افزایش خفیف فشار خون شریانی نیز با کاهش امید به زندگی مرتبط است.سالانه فشار خون بالا سبب مرگ 7.5 میلیون نفر در سراسر جهان می شود و به عبارتی 12 درصد کل مرگ ها به دلیل افزایش فشار خون به وقوع می پیوندد. این در حالی بوده که با تغییر رژیم غذایی و روش زندگی می توان عوارض ناشی از این بیماری را در سلامتی کاهش داد ولی درمان دارویی غالباً برای افرادی که تغییر روش زندگی در آنها بی تأثیر بوده و یا کافی نیست، ضروری است.
نتایج یک تحقیق بین المللی با همکاری گروهی از محققان و دانشمندان ایرانی درباره تأثیر تغذیه در مرگ ناشی از بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و سکته های مغزی در 20 کشور خاورمیانه و شمال آفریقا نشان می دهد که فشار خون مهم ترین عامل مرگ در اثر این بیماری ها در تمام این کشورها است. در تمام این کشورها، بیماری های قلبی- متابولیک عامل 43 درصد از مرگ های زودرس یا زیر هفتاد سال بوده است. در ایران نیز فشار خون بالا (بالای 115) مهم ترین عامل خطرساز و باعث مرگ دو هزار و 35 نفر در ازای هر یک میلیون نفر جمعیت است.
*توصیه های غذایی به بیماران مبتلا به فشار خون
ـ صرف غذاهای شور، گوشت نمک سود شده، کنسروی، همبرگری همچنین مصرف سوسیس و کالباس، سبزی های کنسرو شده، چیپس، پفک، خیار شور، ماهی های شور و دودی، سوپ های آماده، ترشی، آجیل شور باید در بیماران مبتلا به فشار خون کاهش یابد.
ـ با توجه به نقش پتاسیم در پیشگیری و درمان پرفشاری خون در برنامه غذایی روزانه از میوه ها، سبزی ها، حبوبات و غلات استفاده شود. زردآلو، گوجه فرنگی، هندوانه، موز، سیب زمینی، آب پرتقال و گریپ فروت منبع خوبی از پتاسیم هستند.
ـ دریافت مقادیر مناسبی منیزیم به عنوان گشادکننده عروق از طریق منابع غذایی مانند انواع سبزی با برگ سبز تیره، مغزها، حبوبات، نان و غلات سبوس دار توصیه می شود.
ـ عنصر کلسیم نیز در کاهش فشار خون نقش دارد بنابراین دریافت کافی کلسیم از طریق مصرف منابع غذایی آن به ویژه شیر فرآورده های لبنی کم چرب توصیه می شود.
ـ به دلیل نقش ویتامین C در کاهش فشار خون مصرف سبزی ها و میوه ها در غذای اصلی و میان وعده ها توصیه می شود. همچنین می توان از میوه ها به عنوان میان وعده در محل کار یا در مدرسه استفاده کرد.
ـ با توجه به نقش کاهش مصرف چربی در کاهش وزن بدن یک رژیم غذایی با چــربی محدود برای پیشگیری و کنترل پرفشاری خون مناسب است. بنابراین روغن هایی با منبع حیوانی مانند پیه و کره باید کمتر مصرف شوند و به جای آن ها روغن های گیاهی مانند ذرت و آفتابگردان استفاده شوند.
ـ مصرف مواد غذایی حاوی اسید چرب اشباع و کلسترول همچون گوشت قرمز، لبنیات پرچرب، زرده تخم مرغ، چربی های حیوانی، مارگارین، روغن های جامد، کره در برنامه غذایی روزانه کاهش یابد.
ـ محدود کردن سدیم همراه با کاهش وزن در کنترل فشار خون بسیار مؤثر است. بنابراین استفاده از نمک برای پخت غذا و همچنین برای سفره غذا باید محدود شود و از نمکدان هنگام صرف غذا و سر سفره استفاده نشود.
ـ به جای مصرف چیپس از مغزها، ماست کم چرب، ذرت بدون نمک و کره و انواع سبزی خام استفاده شود.
ـ از غلات، نان و ماکارونی تهیه شده از گندم کامل به دلیل داشتن فیبر، ویتامین و املاح ازجمله پتاسیم استفاده شود.
ـ ماهی هایی مانند قزل آل، ساردین و شاه ماهی منبع غنی امگا 3، کلسیم و منیزیم هستند که باید در برنامه غذایی منظور شوند.
ـ مصرف بعضی از سبزی های حاوی مقادیر زیاد سدیم مانند اسفناج، کرفس، ریواس و شلغم به ویژه در افراد مبتلابه فشار خون بالا کاهش یابد.
ـ به جای نمک از چاشنی هایی مانند سبزی های معطر تازه یا خشک مانند نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و… یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده شود.
ـ در هنگام خرید مواد غذایی آماده مانند انواع کنسروها، بسیاری از سس ها، انواع شورها، ترشی ها و تنقلات بسته بندی یا بوداده مانند چیپس، پفک و .. به میزان سدیم آن توجه شود.
ـ تا حد امکان از مصرف غذا در رستوران ها پرهیز شود زیرا در این قبیل اماکن برای بهبود طعم غذا از نمک و روغن فراوان استفاده می شود.
ـ پیاده روی در کاهش فشار خون و همچنین پیشگیری از ابتلا به آن بسیار مؤثر است.
*عواملی که سبب افزایش فشار خون می شود
از عوامل مؤثر در بروز پرفشاری خون می توان به استرس، چاقی، کم تحرکی، سوابق فامیلی، مصرف دخانیات، بیماری های کلیوی و هورمونی، تغذیه نامناسب و سالمندی اشاره کرد. اگر چه داروهایی برای درمان پرفشاری خون در دسترس است اما تحقیقات نشان داده اند که با اصلاح شیوه زندگی از جمله رژیم غذایی می توان به درمان این بیماری کمک کرد یا آن را به تأخیر انداخت.Antibiotics eat cold
فشار خون,کنترل فشار خون,درمان فشار خون بالا,کاهش فشار خون,,فشار خون بالا
منبع : http://www.hidoctor.ir/