تیک فان

تیک فان

تیک فان

تیک فان

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

,نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم) ,نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم) ,نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم) ,نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

در قسمت قبل به شما در مورد مشخصات ظاهری  گوشی هوشمند ال جی نکسوس ۵X توضیح دادیم، حال نوبت به مشخصات داخلی آن رسیده تا زیر ذره بین ببریم. با ادامه‌ی مقاله‌ی نقد و بررسی تخصصی نکسوس ۵X همراه ما باشید.

نکسوس ۵X دارای یک پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۰۸ ساخت کوالکام است. ال جی قبلا از این پردازنده در پرچم دار محبوب خود یعنی G4 استفاده نموده است. با در نظر گرفتن اینکه صفحه‌ی نکسوس جدید به جای ۱۴۴۰p دارای رزولوشن ۱۰۸۰p است، باید انتظار عمل‌کرد بهتری را از نکسوس جدید داشت، زیرا عمل‌کرد سخت افزار یک دستگاه نسبت مستقیمی با رزولوشن آن دارد، یعنی هرچه رزولوشن دستگاه بالا باشد، پردازنده نیز باید محاسبات بیشتری را انجام دهد.

بر روی تراشه‎ی اسنپدراگون ۸۰۸ یک پردازنده‎ی ۶ هسته ای کار گذاشته شده که از ۲ هسته‌ی Cortex-A57 با فرکانس ۱۰۸ گیگاهرتز و ۴ هسته‌ی Cortex-A53 با فرکانس ۱٫۴ گیگاهرتز تشکیل می‌گردد. تمام هسته ها از معماری ARMv8-A استفاده می‌نمایند، بنابراین ۶۴ بیتی بوده و خود تراشه نیز با پروسه‌ی ۲۰ نانومتری ساخته شده است.

پردازنده‌ی گرافیکی که در تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۰۸ کار گذاشته شده، آدرنو ۴۱۸ نام دارد و با فرکانس ۶۰۰ مگاهرتز کار می‌کند. همچنین یک کنترل کننده‌ی حافظه‌ی LPDDR3 که پهنای باند ۱۴٫۹ گیگابایتی تعبیه می‌کند نیز وجود دارد که به یک رم ۲ گیگابایتی متصل شده است. از نظر حافظه شما می‌توانید یک ناند با ظرفیت ۱۶ یا ۳۲ گیگابایتی انتخاب نمایید و خبر بدی که وجود دارد، متاسفانه خبری از درگاه کارت حافظه‌ی microSD نبوده و نمی‌توانید حافظه‌ی دستگاه را افزایش دهید.

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

از نظر ارتباطات، نکسوس ۵X جدید دارای تمام سخت افزار‌های روز است: بلوتوث ۴٫۱، Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac، فناوری LTE رده ۶، A-GPS GLONASS و در آخر NFS. در حال حاضر این گوشی هوشمند در سه مدل مختلف عرضه می‌گردد، بنابراین باید دقت کنید که مدل مناسب را انتخاب نمایید. البته در بازار ایران، فروشندگان به این مسائل دقت کرده و نیازی به نگرانی نیست.

در طول مدتی که از نکسوس ۵X استفاده می‌نمودم، عمل‌کرد این گوشی هوشمند را مناسب یافتم و باید بگویم که تنها در شرایط خاصی با افت سرعت رو به رو می‌شدم؛ برای مثال در کار کردن با گلکسی S6 هیچوقت دچار افت سرعت نشدم اما باید گفت که پرچم دار سامسونگ نسبت به نکسوس ۵X از قدرت سخت افزاری بیشتری برخوردار است.

سیستم عامل اندروید ۶٫۰ به بهتر شدن عمل‌کرد نکسوس ۵X کمک می‌کند و باید بگویم که استفاده‌ از چند برنامه به صورت همزمان راحت بوده و در کل، سیستم عاملی تقریبا بی نقص است و برخلاف ویندوز فون پشت سر هم با هنگ دستگاه رو به رو نخواهید شد. همانطور که در ادامه مشاهده خواهید نمود، این گوشی هوشمند حتی از وان پلاس ۲ نیز بهتر عمل می‌نماید.

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

همانطور که در نمودارها مشاهده می‌نمایید، از نظر عمل‌کرد پردازنده، نکسوس ۵X به خوبی G4 عمل می‌کند. البته نسبت به موتو X Style که این موبایل نیز از اسنپدراگون ۸۰۸ استفاده می‌کند، کمی کندتر است. دو قطب اصلی نبرد برترین گوشی‌های هوشمند، گلکسی S6 و آیفون ۶S هستند، اما نکسوس ۵X نیز از قافله عقب نمانده و به خوبی خیلی از رقبا را از میان برداشته است. در مقایسه با گوشی هوشمندی که از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۱۰ استفاده می‌کند یعنی سونی اکسپریا Z5 که بنده مقاله‌ی نقد و بررسی آن را نیز نوشته ام، نکسوس ۵X در حدود ۱۳ درصد کندتر عمل می‌کند.

اسنپدراگون ۸۰۸ بر روی خود یک پردازنده‌ی گرافیکی آدرنو ۴۱۸ دارد. اگر طرفدار بازی‌های موبایل هستید، باید بدانید که این پردازنده توانایی اجرای اکثر بازی‌ها را دارد؛ مخصوصا بر روی رزولوشن ۱۰۸۰p. البته بازی‌هایی نیز وجود داشتند که در اجرا کمی دستگاه را به چالش می‌کشیدند؛ مانند Grand Theft Auto: San Andreas. از آنجایی که بنده یک گیمر هستم و علاقه دارم که همیشه بازی‌ها را در آخرین تنظیمات بازی کنم، این موضوع سریعا توجه بنده را به خود جلب کرد و متوجه افت فریم ریت شدم.

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

به طور کلی، پردازنده‌ی گرافیکی آدرنو ۴۱۸ از آدرنو ۴۳۰ که در اسنپدراگون ۸۱۰ استفاده شده، کندتر است و این را می‌توان در دستگاه هایی که در آن‌ها از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۱۰ استفاده شده مانند اکسپریا Z5 یا HTC One M9 ومانند نکسوس ۵X  رزولوشن ۱۰۸۰p دارند، مشاهده کرد.

در یک مقایسه‌ی دیگر، می‌توان به پردازنده‌‎ی گرافیکی گلکسی S6 که Mali-T760 MP8 نام دارد، اشاره کرد که ۳۶ درصد بهتر از پردازنده‌ی نکسوس ۵X عمل نموده و با اینکه دارای رزولوشن ۱۴۴۰p است، می‌تواند در اجرای بازی‌ها نسبت به نکسوس ۵X در حدود ۱۹ درصد عمل‌کرد بهتری داشته باشد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

چیزی که در بالا مشاهده می‌کنید یک تست ۳۰ دقیقه ای است که پردازنده‌ی گرافیکی را در انجام کارهای مختلف می‌سنجد. چیزی که مشخش شده، پردازنده‌ی گرافیکی به شدت در انجام کار‌های سنگین به نفس میفتد و همانطور که مشاهده می‌نمایید، در دقیقه‌ی ۲۵ به طور کامل با افت عمل‌کرد پردازنده رو به رو هستیم. البته این تست سنگینی بوده و چیزی که مشاهده کردم، دستگاه در این تست به شدت داغ کرد و این یعنی فشار زیادی به پردازنده آمده است. این تست زمانی را نشان می‌دهد که بخواهید بازی‌های سه بعدی با گرافیک بالا را اجرا کنید.

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

به خاطر سیستم رمز گذاری اجباری که گوگل در هنگام ذخیره سازی بر روی دستگاه های نکسوس اعمال نموده، عمل‌کرد ناند Nexus 5x تحت تاثیر قرار گرفته و مخصوصا نوشتن اطلاعات در این دستگاه به شدت کند می‌باشد؛ برای مثال گلکسی S6 تقریبا دو برابر نکسوس ۵X سرعت در خواندن و نوشتن اطلاعات دارد. این امر باعث می‌شود که ۵X نسبت به بعضی گوشی‌های هوشمند عقب بماند و این کند بودن در زمان بارگذاری اپلیکیشن به چشم می‌آید.

با اینکه رمزگذاری حافظه، امنیت دستگاه و اطلاعات شخصی را ایمن می‌کند، اما باعث افت عمل‌کرد گوشی‌ هوشمند نیز می‌گردد. همین موضوع باعث افت و کاهش امتیازات نکسوس ۵X در تست PCMark و دیگر تست‌ها شده است.

بالاخره دستگاه نکسوسی به دستمان رسیده که از یک دوربین قدرتمند استفاده می‌نماید. نکسوس ۵X دارای یک دوربین ۱۲٫۳ مگاپیسکلی ساخت سونی (سنسور Exmor IMX377 CMOS) بوده که ۱/۲٫۳ اینچ اندازه دارد و دارای ۱٫۵۵ میکرون‌پیکسل می‌باشد.این دوربین دارای روزنه‌ی لنزی به اندازه‌‌ی f/2.0 بوده و همچنین دوئل LED فلش و فوکوس خودکار لیزری نیز دارد. دوربین اصلی نکسوس ۵X می‌تواند تصاویری را با نسبت ابعاد ۴:۳ و رزولوشن ۴۰۰۰ در ۲۹۹۲ پیکسل ثبت و ذخیره نماید.

در مقابل نکسوس ۵X یک دوربین ۵ مگاپیکسلی با لنز f/2.0 و ۱٫۴ میکرون‌پیکسل قرار دارد. دوربین جلو فقط می‌تواند تا نهایت ویدیوهایی با رزولوشن ۱۰۸۰p ضبط نماید، در حالی که دوربین عقب قدرت ضبط ویدیوهای ۴K را نیز دارد. متاسفانه هیچ کدام از دوربین‌ها تثبیت کننده‌ی نوری تصاویر یا OIS ندارند.

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

همانطور که گفتیم، دوربین اصلی نکسوس ۵X فاقد OIS است، اما ترکیب یک لنز پهن f/2.0 و  پیکسل‌های ۱٫۵۵ میکرون‌پیکسل باعث شده تا تصاویر ضبط شده کیفیت بالایی داشته و غمل‌کرد دوربین قابل قبول باشد. فرقی نمی‌کند که در محیط بسته، زیر نور خورشید و یا زیر نورهای مصنوعی باشید، دوربین نکسوس به قدری نور جذب خواهد نمود که بتواند تصاویری فوق العاده ثبت و ذخیره کند.

مانند تمام دوربین گوشی‌های هوشمند، دوربین نکسوس ۵X بهترین عمل‌کرد را در محیطی با نور مناسب دارد. جزئیات ثبت شده با دوربین ۱۲٫۳ مگاپیکسلی به قدری بالاست که می‌توان تصویر ثبت شده را در نمایشگرهای بزرگ امروزی به نمایش گذاشت. البته از نظر جزئیات به دوربین ۲۳ مگاپیکسلی اکسپریا Z5 نمی‌رسد اما آنچه مشاهده کردم هیچ نویز و لبه لبه یا تیز شدن در تصاویر ثبت شده وجود ندارد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

دقت و کیفیت رنگ تصاویر فوق العاده است. مخصوصا وقتی در حالت  HDR گرفته می‌شوند. تصاویر نزدیک به واقعیت بوده و یک بالانس خوب میان رنگ‌ها وجود دارد. حالت HDR که به صورت اتوماتیک فعال یا غیرفعال می‌گردد، زمان زیادی را برای ویرایش عکس برمی‌دارد، اما خبر خوب این است که صبر کردن برای محصول نهایی ارزشش را داشته و در نهایت تصویری با کیفیت عالی را برای شما به نمایش خواهد گذاشت. حالت HDR نه تنها مخدوده‌ی داینامیک را گسترش می‌دهد، بلکه عمل‌کرد نور کم را نیز بهینه کرده و نویز را در تصویر کاهش می‌دهد.

نکسوس ۵X به خوبی در محیط بسته و نور کم عمل کرده و به راحتی دوربین گوشی‌های هوشمند دیگری که OIS ندارند را شکست می‌دهد. به هر حال نباید هم تعجب کرد، زیرا از یک IMX377 استفاده شده و حتی با دستانی لرزان نیز می‌توان تصاویری با کیفیت و شفاف تهیه نمود.

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

متاسفانه با نبود OIS دوربین نکسوس ۵X در شب از ISO های بالا استفاده می‌کند که باعث می‌گردد تصاویر با افت کیفیت رو به رو شوند. کیفیت رنگ‌ها در شب همچنان بالاست ولی تصاویر را نمی‌توان با یک دوربینی که دارای OIS است مقایسه نمود. نبود OIS بر روی فیلم‌برداری نیز تاثیر می‌گذارد. ویدیوها دارای کمی لرزش بوده و با اینکه کیفیت ویدیوها در رزولوشن ۴K جذاب و دیدنی است، اما نبود OIS همچنان حس می‌شود.

یکی دیگر از مشکلات دوربین، نبود حالت تنظیمات دستی است. در حالی که سخت افزار دوربین فوق العاده عمل می‌کند، اما نبود حالت‌های مختلف دوربین حس می‌شود (البته حالت‌هایی مثل خودکار، پانورما، سلفی و ویدیو قابل انتخاب هستند). متاسفانه حالت Burst وجود ندارد که تقریبا در اکثر گوشی‌های هوشمند بالا رده می‌توان مشاهده کرد. سرعت شاتر و زمان فوکوس تقریبا قابل قبول است.نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

رابط کاربری اپلیکیشن دوربین به خوبی طراحی شده و تقریبا تمام قابلیت‌های کلیدی به راحتی قابل انتخاب هستند. در مجموع، دوربین قابل قبولی است که سنسور پیشرفته ای دارد. اضافه شدن تصویر برداری ۴K نیز یک قابلیت خوب است اما مشکل اصلی حجم بالای ذخیره‌ی ویدیو‌های ۴K است، به طور معمول یک دقیقه فیلم با رزولوشن ۴K بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ مگابایت حجم می‌گیرد و مشکل کمبود حافظه‌ی داخلی این دستگاه است که نهایت انتخاب شما یک حافظه‌ی ۳۲ گیگابایتی‌ است. یک نگاه به اکسپریا Z5 که بیندازیم، مشاهده خواهیم کرد که در کنار تکنولوژی ضبط ویدیوی ۴K، جایگاهی برای کارت microSD قرار داده که می‌توان حافظه را تا ۲۰۰ گیگابایت افزایش داد و این یعنی بدون نگرانی می‌توان برای مدت طولانی ویدیوی ۴K ضبط نمود. اما این امکان در نکسوس ۵X وجود ندارد.

دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی تقریبا قابل قبول است و با فعال بودن قابلیت HDR می‌توان تصاویری با کیفیتی بالا ثبت و ذخیره نمود.

نکسوس ۵X دارای یک باتری غیر قابل جداسازی ۲,۷۰۰ میلی آمپر بر ساعت در ۳٫۸۵ ولت (۱۰٫۴Wh) بوده که تقریبا نسبت به باتری‌های دیگر کمی کوچکتر است. البته استفاده از رزولوشن ۱۰۸۰p و تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۰۸ به کمتر شدن مصرف انرژی کمک شایانی می‌کند. هر چند باید قبول کرد که باتری این گوشی هوشمند نتوانسته از تست‌ها سر بلند خارج شود.

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

همانطور که مشاهده می‌نمایید، باتری نکسوس ۵X در میانه‌‌ی جدول قرار دارد. جالب است بدانید که این گوشی هوشمند از شارژ سریع پشتیبانی کرده و به سرعت شارژ می‌گردد. خوشبختانه اهمیت باتری با ظرفیت مناسب و زمان شارژ کوتاه را هم ال جی متوجه شده و هم گوگل، زیرا سعی کرده اند از رقابت عقب نمانده و محصولات قابل قبولی را در اختیار کاربران قرار دهند.

پس از کار با نکسوس ۵X باید بگویم که ال جی و گوگل به خوبی توانسته اند یک گوشی هوشمند قدرتمند را بسازند. این دستگاه می‌تواند یک جانشین عالی برای نکسوس ۵ باشد و در کنار انتظاراتی که باید از یک موبایل برند نکسوس داشت، با قابلیت‌های جدیدی که دارد، کاربران را به وجد آورد.

دوربین دستگاه در یک کلام عالی و مناسب با دستگاه و نام نکسوس است. اگر نبود OIS را در نظر نگیریم، با سنسور قدرتمند ۱۲٫۳ مگاپیسکلی و داشتن روزنه‌ی f/2.0 می‌تواند تصاویر با کیفیتی را ثبت کرده و حتی ویدیو‌های ۴k نیز ضبط کند. عمل‌کرد عالی این دوربین باعث می‌شود که کیفیت آن را بتوان با پرچم داران و دوربین موبایل‌های قدرتمندی مانند گلکسی S6 مقایسه کرد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

دلیل بعدی که بتوان به خاطر آن نکسوس ۵X را خرید، داشتن آخرین نسخه‌ی اندروید به صورت از پیش نصب شده است. سیستم عامل اندروید ۶٫۰ فوق العاده عمل می‌کند و دستگاه های نکسوس نیز همیشه همگام با این سیستم عامل قدم برمی‌دارند. برخلاف دستگاه های دیگر که باید صبر کرده تا به روز رسانی ها برای آن‌ها آماده شود، برند نکسوس همیشه اولین موبایل‌هایی هستند که به این به روز رسانی ها دسترسی داشته و قابلیت‌های گسترده‌ی آن را تجربه می‌کنند. اندروید جدید نیز دارای قابلیت‌های جدید و متنوعی است که خود این قابلیت‌ها دلیلی برای کوچ کردن به این سیستم عامل می‌باشند؛ قابلیت‌هایی مانند مدیریت بهتر باتری و انرژی، سیستم مدیریت درخواست‌‌ها، قابلیت Now on Tap و افزونه های جدید دیگر.

استفاده از اسنپدراگون ۸۰۸ در نکسوس ۵X آنچنان سورپرایز کننده نیست، برای پایین آوردن قیمت نهایی و همچنین به چالش کشیده نشدن باتری، استفاده از این تراشه امری معقول است، اما نکسوس جدید در اجرای بعضی بازی‌ها و برنامه های سنگین به نفس میفتد. شاید این امر در مصرف روزانه به چشم نخورد، اما برای کسانی که علاقمند به اجرای بازی‌های سه بعدی هستند، نکسوس ۵X نمی‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

حافظه‎ی داخلی نکسوس ۵X واقعا کم است. شما میان دو انتخاب ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی قرار خواهید گرفت و نمی‌توانید از طریق حافظه‌ی microSD این ظرفیت را افزایش دهید. سرعت خواندن و نوشتن نیز آنچنان بالا نیست و دستگاه نمی‌تواند سرعت موبایل‌هایی مانند گلکسی S6 یا آیفون ۶S را داشته باشد، حتی مناسب برای رقابت با آن‌ها نیست.

انتخاب صفحه‎ی ۵٫۲ اینچی IPS LCD با رزولوشن ۱۰۸۰p برای نکسوس ۵X کاملا درست بوده و باعث شده که به باتری و همینطور به پردازنده ها فشار زیادی نیاید. کیفیت صفحه‎ی نمایش این موبایل فوق العاده است و دقت و کیفیت رنگ‌ها عالیست. البته لایه‌‎ی محافظ صفحه نازک‌تر از دیگر رقبا است و احتمال آسیب دیدن صفحه به همین منظور بالا می‌‎رود.

نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

عمر باتری نکسوس ۵X انچنان بالا نیست و در مقابل رقبای خود این دستگاه را برای بار دیگر به میانه های جدول می‌‎برد. البته شارژ سریع این گوشی هوشمند خوب بوده و امتیاز مناسبی کسب نموده است. طراحی این موبایل نیز دلچسب نیست و یک طراحی ساده و کلاسیک دارد. برای ارزان قیمت بودن تلفن هوشمند، سعی شده از قاب پلاستیکی مات استفاده شود و شاید برای کسانی که علاقمند به گوشی‌‎های هوشمند شیک و جذاب هستند، نکسوس ۵X آنچنان جذابیت خاصی نداشته باشد.

سنسور اثر انگشت نکسوس ۵X نقطه‎‌ی قوت این دستگاه است. دسترسی آسان به این سنسور، سرعت بالا در خواندن اثر انگشت و همچنین دقتی که دارد، باعث شده تا یک امتیاز حساس و نقطه‎ی قوت حیاتی محسوب شود.

خب سوال اینجاست که آیا ارزش دارد تا برای مدل ۱۶ گیگابایتی این گوشی هوشمند ۲۹۹ دلار و برای مدل ۳۲ گیگابایتی آن ۳۴۹ دلار بپردازیم یا خیر؟ باید بگویم که بله. از جهات مختلف، این گوشی هوشمند دلایل مناسبی دارد تا در میان رقبای خود، انتخاب مناسب‌تری برای کاربرانی که قصد خرید یک گوشی ارزان قیمت و در عین حال قدرتمند دارند، باشد. در صورتی که بخواهیم مقایسه کنیم، بهتر از وان پلاس ۲ بوده و نسبت به G4 و موتو X انتخاب بهتری است.

,نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم) ,نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم) ,نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم) ,نقد و بررسی تخصصی گوشی نکسوس ۵X (قسمت دوم)

منبع : http://tech24.ir/